Min bakgrund och hur jag började segla

 

fanny-sthlm

Det är häftigt hur så många offrar så mycket för segling, surfing och livet på vattnet, men det är inte förvånande. Livet blir inte mycket bättre än att resa runt i världen och uppleva naturen i dess mest sanna skick. Jag vet inte när jag upptäckte detta men det var länge sen nu, och jag har inte ändrat mig än.

När jag var 6 år gammal sa jag till mina föräldrar att jag, jag ska minsann segla. Efter ett antal år i optimisten var det dags att satsa större och 420 var mitt val. Eftersom jag just nu är på världskuppen och vindsurfar i stället för att segla tvåmans-båt så kan ni gissa hur det gick med det. Efter bara någon månads förberedande för en satsning upptäckte jag vindsurfing och utan vidare var jag ”hooked”. Fritiden blev mindre och mindre befintlig men samtidigt vet jag att jag inte kunde valt att spendera min tid bättre än att få njuta av någonting jag älskar tillsammans med helt fantastiska vänner jag hoppas kunna ha kvar för alltid. Vi var ett järngäng; starka, snygga, talangfulla men framförallt hade vi riktigt riktigt roligt tillsammans. Surfingen enade oss och vi testade allt med vattensport vi kunde komma på, tävlade i allt och delade allt. Vi lärde oss snabbt och blev duktiga KonaOne(windsurfing)-seglare, bland de bästa i världen.

Sommaren 2010 blev jag och RS:X introducerade av Svenska Seglarförbundet på ett sommarläger. Det var Polska, Danska och Svenska juniorlandslaget som gick ihop till ett läger i Borstahusen, och jag hade aldrig tidigare sett en RS:X. RS:X är OS-klass och det var coolt, träningen var extremt mycket tuffare än vanligt och jag såg en stor utmaning.