Det är inte mycket vila som gäller det här året, inser jag när jag sitter med mina listor och försöker beta av saker som ska göras. Gött e det med livet och träningen går sakta framåt. Många dippar kommer i tekniken och det är dessa vi söker och kämpar för att fixa. Förra veckan fick jag ta stryk 5 h om dagen av de andra tjejerna men nu börjar det äntligen lossna med vågtekniken och jag kan knappt få nog av timmar på vattnet.

En ljuspunkt på tillvaron är mina nya våtdräkter, jag känner mig som en litet barn på julafton varenda gång det är dags att byta om. Snart är det dags att lämna värmen för att åka upp till Holland och då kommer det verkligen att bli ultimat test på mina nya värmelager :)

Egentligen ville jag bara uppmana er en sak, ta vara på denna sommar! I år kom jag verkligen förbered till sommaren för att kunna segla mycket och gud vad man kan njuta då. Det ända som fattas just nu är vinden, men den kommer på eftermiddagen. Jag håller på att spela in lite tips-videos, mest på skoj men här är en lista på det som jag tycker man kan göra inför sommarens surfing:

 

1. Prata ihop dig med kompisarna, allt blir roligare tillsammans.
2. Stöka undan allt det där jobbet nu så att du kan ha tid och pengar till säsongen
3. Kolla brädan! Det är inte kul att upptäcka hål eller defekter första riktigt goa sommardagen och behöva sitta på stranden.
4. Häng lite i en stång och gör lite chins, träna magen. Styrka är underskattat så se till att underarmarna orkar och att du kan ha stabilitet.
5. Stick ut en provdag. Första grymma dagen ska inte vara första dagen. Det är värt att stå ut med lite sämre förhållanden en halvtimma på vattnet för att se vad du behöver fixa till sommaren. Då slipper du dyra sista minuten köp och sedan känns det extra gött när alla andra riggar i 2 timmar och du redan har allt förberett.
6. Hämta info. Var blir det bra vind? Vad ska du tänka på? Kan du göra lite teknikändringar som får dig att bli bättre? Sitter du redan nu och kollar tutorials är du ”Up for a good start”. :) )

Egentligen gör man nog det här av sig självt utan påminnelser eftersom det riktigt kryper i kroppen vid det här laget. Lycka till!